Pro-Tot Oy on allekirjoittanut kunnossapitosopimuksen Kalavapriikki Oy:n kanssa

Kunnossapitoon erikoistunut teollisuuden moniosaaja Pro-Tot Oy, on solminut merkittävän kunnossapitokumppanuuden Kalavapriikki Oy:n kanssa. Kalavapriikki on kuopiolainen kalatoimialan rohkea uudistaja, joka on kasvanut ja kehittynyt huikeaa vauhtia viime vuosina. Yhtenä menestyksensä kulmakivistä Kalavapriikki pitää tuki- ja yritysverkostoa, johon nyt myös Pro-Tot liittyy.

Pro-Tot valikoitui kunnossapidon kumppaniksi vahvan asiantuntijuuden, kapasiteetin, monipuolisuuden ja erinomaisen työkulttuurin ansiosta

Kalavapriikki on investoinut suurempaan tehtaaseen ja muuttaa Escamarin entisiin tiloihin Kelloniemeen. “Pro-Tot on ollut mukana uuden tehtaan saneerauksessa ja näin ollen meillä on kokemusta heidän korkeasta ammattitaidostaan sekä erityisosaamisestaan elintarviketeollisuuden laitteista ja koneista. Tiesimme myös, että heidän kapasiteettinsa riittää suuriin vaatimuksiin”, kertoo Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen.

“Meille on myös etua siitä, että Pro-Tot tarjoaa muutakin kuin laitehuoltoja. Heiltä saa moninaista palvelua yhden sateenvarjon alta”, Korhonen lisää. “Yksi vaikuttava tekijä oli myös Pro-Totin huippuporukka. Sen lisäksi, että he ovat valtavan mukavia ihmisiä, ovat he myös toimeen tarttuvia ja järjestelmällisiä. Hommiin suhtaudutaan vakavasti, mutta työssä pysyy silti rento ja hyvä ilmapiiri”, Korhonen sanoo.

Kunnossapidon kokonaisvaltainen kehittäminen käynnistyy hankkeella

Pro-Tot Oy ottaa vastuulleen Kalavapriikki Oy:n koko kunnossapidon Full Service -konseptillaan. Sopimus starttaa kunnossapidon kehityshankkeella päivittäisen ylläpidon ohella. Hankkeessa perustetaan kunnossapidon rakenteet ja toimintamallit hyödyntäen moderneja kunnossapidon tietojärjetelmiä tekoälysovelluksineen. Kunnossapidon tietojärjestelmänä on Pro-Totin yhteistyökumppanin Atmotics Oy:n Spotilla, jolla kunnossapidon toimintaa suunnitellaan, koordinoidaan, seurataan, kehitetään ja hallitaan. Kehityshankkeesta, joka jo yksistään tulee olemaan vuoden mittainen urakka, vastaa Pro-Totin kunnossapidon asiantuntijat eli MBG-tiimi.

Pro-Totin TBG-tiimi ja Service-organisaatio varmistavat Kalavapriikin tuotannon sujuvuuden ja kehityksen

“Kalavapriikin investointi uusiin suurempiin tiloihin tuo tarpeita, joissa tuemme heitä TBG-organisaatiollamme, ” kertoo Pro-Totin toimitusjohtaja Joni Karhinen. TBG-tiimi on keskittynyt tuotantolaitosten investointeihin sekä tuottamaan erilaisia teknologiaratkaisuja, kuten kapasiteetin nosto, hävikin vähentäminen, modernisoinnit ja tuotannon kehitys. Kalavapriikin päivittäisestä huoltotoiminnasta ja kunnossapidosta tulee vastaamaan Pro-Tot Service -organisaatio, joka toteuttaa asiakkaalle huoltoa, kunnonvalvontaa ja käytönvalvontaa niin mekaniikan kuin automaation parissa.

Pro-Tot sai lampun syttymään

Korhosen mukaan heillä ei ollut aluksi ymmärrystä siitä, mitä uusi tehdas vaatii kunnossapidon osalta. “Pro-Tot auttoi meitä näkemään tarpeet paremmin ja tuomaan esiin hyvin selkeästi askelmerkit, joiden mukaan kannattaa edetä. Me olemme kalanjalostuspuolen ammattilaisia, emme kunnossapidon. Onneksi he saivat meillä lampun syttymään ja pystyimme näkemään, miten järjestelmällinen ja oikeaoppinen kunnossapidon toteutus kehittää liiketoimintaamme”, Korhonen sanoo.

Pro-Totin Karhinen toteaa, että Kalavapriikissa on tehty historiassa oikeita toimenpiteitä, jotka ovat luoneet perustan yrityksen kasvulle. “Nyt on luonnollista panostaa myös kunnossapitoon, jotta se tukee liiketoiminnan jatkuvaa kehitystä.”

Ennakoiva kunnossapito on laadullinen tae

Karhisen mukaan PK-sektorille on tavanomaista, että kunnossapidossa keskitytään pakollisiin perustehtäviin eli lähinnä vauriokorjauksiin. “Myös Kalavapriikilla kunnossapito tarkoitti aiemmin enimmäkseen korjaamista”, kertoo Korhonen.

Nyt tavoitteet ovat eri tasolla ja korjaamisen sijaan Kalavapriikilla tullaan panostamaan pro-aktiiviseen ennakoivaan kunnossapitoon, jossa vauriot eliminoidaan ennen kuin ne häiritsevät tuotantoa. “Korkea laatu on yrityksemme tärkeä arvo ja siksi satsaamme ennakoivaan kunnossapitoon. Kunnossapito ja ennakkohuolto tukevat laadukasta tekemistämme ja takaavat toimitusvarmuutta. Saamme volyymin noustessa vastattua huutoon, eikä tarvitse myydä ei oota sen takia, että homma ei pelaa”, sanoo Korhonen.

Ilman panostusta ei saa tulosta

Korhonen kertoo näkevänsä kunnossapidon ulkoistamisen niin, että ilman panosta ei saa tulosta. Ulkoistamisen hyötyjä on useita: “Tavoitteenamme on, että pitkässä juoksussa saamme säästöjä huoltojen kustannuksissa, kun laitekanta pysyy kunnossa, ja käyttökuluja saadaan alaspäin. Lisäksi saamme toimituskykymme pidettyä yllä, mikä tuo euroja takaisin päin. Pro-Totin Full Service -paketti on meille kustannustehokas malli myös siihen kuuluvan varaosarekisterin ansiosta”, Korhonen kehuu. “Kun varaosat löytyvät läheltä, ei jouduta käyttämään yhtä paljon maahantuojan palveluja.”

Viime vuosina Pro-Tot on vahvistanut entisestään osaamista, jolla voidaan tarjota asiakkaille heidän liiketoimintaansa ja kehitystään tukevia ratkaisuja ja palveluja. ”On kyllä hienoa saada luottamus kehittää Kalavapriikin kunnossapitoa ja ottaa vastuu kokonaisuudesta. Olemme investoineet viime aikoina vahvasti kunnossapito-osaamiseen, koska sille on teollisuudessa selkeä tarve. Hyvä, että tämän samaisen aukon, ja tietysti meidät, on havainnut myös asiakkaamme,” Karhinen kiittelee.

Pro-Tot Oy

Pro-Tot on monipuolinen teollisuuden toimija, jonka toiminnan keskiössä on kunnossapito. Sen osastoihin kuuluvat kunnossapito, valmistus/konepaja, asennus sekä TBG- ja MBG-asiantuntijaosastot. Tämä kokonaisuus toimii teollisuuden teknisenä osastona – jotta jokaisella asiakkaalla on mahdollisuus menestyä.

Kalavapriikki Oy

Kuopiolainen kalaruokatalo Kalavapriikki on kotimaisen kalan lähettiläs ja kalatoimialan rohkea uudistaja. Kalavapriikin Kalaonni-tuotteet ovat armottoman laadukasta kotimaista kalaruokaa urbaaniin elämäntyyliin sopivassa ja helposti lähestyttävässä muodossa.