Tuotantopäällikkö Ville Hämäläinen: “Pro-Tot osoittautui täyden kympin toimittajavalinnaksi”

Varkautelainen A-Rehu on suomalainen rehunvalmistaja ja viljakaupan ammattilainen. Linjastoon tulleen laiteinvestoinnin myötä he tarvitsivat ammattilaisia tekemään tarvittavat muutostyöt lastauksen puolelle. ”Kun ryhdyimme kartoittamaan lähialueen toimittajia, päädyimme pyytämään tarjousta Pro-Totilta, jossa eräs tuttavani työskentelee. Olimme aiemmin ostaneet heiltä putkia, mutta tällainen konepajatyö oli meille täysin uutta”, kertoo A-Rehun tuotantopäällikkö Ville Hämäläinen.

Suunnittelussa suppilot ja mallinnettu asiakkaan teräsrunko alueelta.

Koko projekti eteni hienosti aikataulussa. Kun vanhoihin koneisiin tehdään muutoksia, niin usein siellä tulee yllätyksiä vastaan ja niin kävi myös A-Rehulla. ”Muutama yllätys meillekin tuli ja uusia osia jouduttiin modifioimaan, mutta kaikki tämä hoidettiin erittäin hienosti. Työnjohto oli ajan tasalla ja heillä oli työkalupakissa valmiit suunnitelmat siitä, kuinka tässä tilanteessa edetään. Juuri siksi eteen tulleet haasteet eivät tuottaneet projektin viivästystä”, Ville sanoo tyytyväisenä.

Pilke silmäkulmassa tehokkuudesta, työturvallisuudesta ja laadusta tinkimättä

Asennus kesti yhteensä kolme intensiivistä päivää. ”Se oli kolmen päivän tiukka rutistus. Projekti oli pakko hoitaa nopealla aikataululla, sillä emme olisi pystyneet seisottamaan linjastoa yhtään sen pidempään.”

Kaikki projektiin liittyvät työturvallisuusasiat hoidettiin mallikkaasti. ”Kun työmaa-aika päättyi, varmistettiin ettei työmaalle jää mitään aukkoja tai vaaranpaikkoja, joista joku oma työntekijämme pääsisi putoamaan tai satuttaisi itsensä. Myös kaikki tulityöproseduurit ja muut hoidettiin toimittajan puolelta, eikä meidän tarvinnut puuttua niihin ollenkaan. Ville Hämäläinen mainitsee vielä, että heillä oli ilmassa paljon kysymyksiä ennen projektin aloittamista. ”Täytyi selvittää, pystyykö tuotantoa pyörittämään vai täytyykö kyseisen alueen olla kokonaan poissa käytöstä ja voidaanko lastaukseen ylipäätään ottaa autoja projektin aikana. Projektin haaste olikin juuri se, että tavaraa pitäisi pystyä toimittamaan ja samaan aikaan pitäisi tehdä muutostöitä. Projektin onnistumisesta voi kiittää myös sitä, että jokainen askel mietittiin huolellisesti Pro-Totin kanssa ennen projektin aloittamista.”

Syöttökartion valmistusta
Suppiloiden kokoonpanoa

Pro-Totin työntekijät yllättivät positiivisesti, muutenkin kuin ammattitaidossa. ”Kukaan ei tehnyt työtään liian totisena, vaan huumori lensi ja oli sellaista reipasta meininkiä. Meille jäi erittäin hyvä mielikuva heistä. He tekevät töitä pilke silmäkulmassa, tehokkuudesta, työturvallisuudesta ja laadusta tinkimättä.”

A-Rehu on erittäin tyytyväinen toimittajavalintaan. Koko projekti oli erittäin pätevästi ja hienosti toteutettu aikataulun ja työvaiheiden suunnittelusta toteutukseen. ”Päästiin haluttuun lopputulokseen ja tuollainen porukka löytyi vielä noin läheltä. Kun meillä tulee seuraavan kerran eteen laajempia projekteja, niin Pro-Tot on kyllä todella varteenotettava vaihtoehto toimittajaksi. Suosittelen”, Ville kiittelee lopuksi.